A Persian Amsterdammer Blogs.

Tuesday, 10 March 2009

Bollywood Blues

My friend Rishi Chamman has made the Dutch documentary Bollywood Blues. It's about a young Dutch Hindustani girl who lives in a strict home and dreams of making it in Bollywood. Have a look here:

http://www.nederland2.nl/uitzendinggemist/programma/holland-doc/1574
(click on Bollywood Blues)

1 comment:

Esther said...

Moeilijk hoor, voor dat meisje, om in zo'n keurslijf geperst te worden. Hoe anders is haar leven dan dat van mij, waarin ik alle vrijheden heb gekregen! Alle vrijheid om zelf te bepalen welke normen en waarden ik al dan niet nastreef, is ook niet makkelijk, maar dat staat in het niets bij de verplichting te voldoen aan een bepaald beeld, wat wellicht tegen je eigen beeld indruist.

Haar moeder heeft wel gelijk als ze zegt dat je je moet houden aan normen en waarden die je omgeving van je verwacht. Je kunt daar tenslotte nooit helemaal aan ontkomen! Maar het zit wellicht voornamelijk in de ruimte die normen en waarden overlaten om je persoonlijk te ontwikkelen.
Bovendien vind ik het typisch om te zien dat ze haar dochter verteld dat ze zelf haar ouders zoveel pijn heeft gedaan en dat haar dochter datgene wat zij fout heeft gedaan dus vooral niet moet doen. Kan ze niet haar dochter meer ruimte geven en hier ook achter staan, juist omdat ze het zelf ook heeft meegemaakt...?

Een prachtige en verhelderende documentaire. Ik hoop dat dit meisje, al dan niet binnen de grenzen die haar gesteld worden, genoeg vind om voldoening uit te halen en wens haar veel succes bij het gaan van (ongebaande) paden!